Składniki:
- 250 g miękkiego masła
- 200 g cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 5 zółtek
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 375 g mąki
- szczypta soli
Obłożenie:
- 1 kg rabarbaru
- 5 żółtek
- 300 g cukru
Wykonanie ciasta:
1. Masło ubijać z cukrami, dodając stopniowo żółtka i sól.
2. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodawać do masła.
3. Blaszkę o wymiarze 35x25 cm wyłożyc papierem do pieczenia.
4. Piekarnik nagrzać do tem. 200 °C.
5. Ciasto wyłożyc na blachę i wyrównać.
Wykonanie obłożenia:
1. Rabarbar wymyć, osuszyć i pokroić na drobne kawałki.
2. Rozłożyć równomiernie na cieście.
3. Piec około 15-20 minut.
4. W miedzyczasie ubić białko z cukrem.
5. Bezę rozsmarować na cieście.
6. Piec dalsze 20 minut.
Smacznego :-)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen