Szukaj w tym blogu

Sonntag, 31. Juli 2016

Bigos z fasolki szparagowej





Składniki:

  • kg fasolki szparagowej 
  • 2 duże cebule
  • 4 marchewki
  • pętko kiełbasy
  • 2 liście laurowe
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • olej

1. Fasolkę przekrajamy na pół i gotujemy w osolonym wrzątku.
2. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w półksiężyce, kiełbasę w kostkę.
3. Na oleju podsmażamy kiełbasę, cebulę oraz marchew. Podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy liście laurowe. Dusimy do miękkości.
4. Dodajemy fasolkę szparagowa i przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego :-)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen