Składniki :
- 800 g dorsza atlantyckiego
- 50 g świeżych ziół, np.pietruszki, bazylii, koperku
- 1 ząbek czosnku
- 40 g zmielonych migdałów albo innych orzechów
- 40 g startego Parmezanu
- 1 łyżeczka musztardy
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz
- sok z cytryny
1. Rybę rozmrozić, opłukać i osuszyć. Filety przyprawić sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Przełożyć do natłuszczonej formy.
2. Zioła umyć, osuszyć i wymieszać z reszta składników. Powstałą pastą posmarować filety z ryby.
3. Zapiekać w nagrzanym piekarniku w tem. 200° C przez 20 minut. Podawać z ziemniakami z piekarnika i sałatą.
Smacznego :-)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen